pondělí 10. května 2021

Čekanka a chřest

 Dobrý den, milé bloggerky i bloggeři!

V naší kuchyni se nastálo zabydlela čekanka



Naše nejoblíbenější úprava je teplá, zapečená se sýrem.

Jednu cibuli nakrájím na kolečka a opeču na pánvi skoro dozlatova. Na cibuli položím rozpůlené puky a dál prohřívám, po chvíli zakryju plátky sýra a přikryju, aby se sýr roztopil. To je celé a jako večeře nám to chutná.



Pokud byste chtěli zkusit čekanku za studena, děláme salát.

Nakrájíme čekanku, přidáme sýr typu niva, hrušku a ořechy. Zálivka z vinného octa, olivového oleje a hořčice a medu. 

Začíná sezona chřestu a na webu jsem objevila jednoduchý recept na holandskou omáčku, která se prý nikdy nesrazí - vyzkoušeno! Recept tady.



Jak máte rádi chřest nebo čekanku u vás?

Opatrujte se, Vaše mlsná Eva

3 komentáře:

  1. Evi; my jsme chřestoví)))Máme rádi oba - zelený i ten bílý.
    Čekanku znám z rizota.

    OdpovědětVymazat
  2. Evičko zdravím. U nás jíme chřest i čekanku, nejvíc to mám ráda já. Na všechny způsoby, je to dobrota. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, obojí mám ráda, děkuji za recept na další dobroty.
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat