středa 24. ledna 2024

2023 - rekapitulace

Dobrý den, milé bloggerky a milí bloggeři!

Na mém oblíbeném blogu Sincerely Helena se minulý týden objevila výzva k rekapitulaci malých měsíčních radostí minulého roku. Přiznám se, že když jsem na konci roku rekapitulovala rok 2023, došla jsem k závěru, že by bylo nejlepší ho celý škrtnout a zapomenout. Ale ono nic nebývá tak špatné, jak to na první pohled vypadá. Takže přijímám výzvu a jdu se mrknout po těch zážitcích a radostech, za které by jedna měla být životu vděčná 😉 Nebude to tak jednoduché, protože jsem horko těžko dávala celý rok fotky na blog dohromady z toho mála, co byl k publikování. Fotodokumentace nekrotické tkáně není něco, co byste chtěli vidět.

Leden je tradičně měsíc psích narozenin. A že se ta chlupatice umí radovat a my s ní. A taky leden přinesl úlevu výsledkem prezidentské volby.





Únor a masopustní koblihy, na chvíli zapomenout na to, že jsme na chirurgii víc než doma.

Březen byl návratem k šití, zaměstnat ruce a hlavu. A uspokojení z výsledku, to je moje březnová radost.

Duben v Brně – na chvíli vyrazit jinam mi přineslo radost do života. Jen tak pocourat městem a potkat se s patchworkovými souputnicemi na Výstavišti.

Květen a magnolie, a taky korunovační víkend strávený s BBC


Červen – výstava šatů v Národním muzeu a taky narozeninové domácí květinářství

Červenec bývá pracovně nejhorší, ale aspoň ty orchideje v kanceláři

Srpen – dovolená a zahrada

Září – to je vzpomínka na maličký výlet do Polska a lázně Svieradow Zdroj a taky muzeum Kampa


Říjen – Michal Prokop a Jan Hrubý z pár metrů, naživo

Listopad – adventní trhy na Sychrově

Prosinec – andělský sbor se letos rozrostl, ty ksichtíky mne baví. A velkou radost nám taky udělal nový gramofon od Ježíška. A nové oči. A to, že jsme byli všichni spolu.

Vida, tak on ten rok nebyl úplně na škrtnutí. Sice jsem ztratila několik iluzí o mezilidských vztazích, maminka přišla o špičku palce a o kabát při kontrole na chirurgii, těžký prosincový sníh se podepsal na zahradě, ale nic toho nejsou závažné ztráty. Musíme se snažit těch malých radostí najít co nejvíc. Jedna chlupatá dáma se takhle nedávno radovala z toho, že  jsme za ní všichni přišli ven. Utíká to, už jí bylo minulé pondělí pět.





 Opatrujte se, Vaše bilancující Eva

 


7 komentářů:

  1. Nakonec to byl dobrý rok. Přece si nenecháš jedním nezdarem zkazit celý rok. Ten letošní bude určitě lepší. Tak ať se dobře daří. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné ohlédnutí za uplynulým rokem.

    OdpovědětVymazat
  3. Lezarts
    Bilance běhu 12 měsíců, i s tak hektickými překážkami, jsi zvládá na zlatou medaili! Přeji Ti, aby ten letošní rok byl v duchu nabírání energie!

    OdpovědětVymazat
  4. I v tom loňském roce se našly příjemné okamžiky a nebylo jich málo. Přeji, aby ten letošní rok byl plný krásných zážitků a hlavně zdraví. Chlupatá dáma se o dobrou náladu určitě postará. Měj se moc hezky, zdravím 😉😊

    OdpovědětVymazat
  5. Evi, mám radost, že ses taky zúčastnila. A zrovna v tvém případě jsem moc ráda, že si to tak zhodnotila. Vím, že si měla pořádně naloženo.
    Moc ti přeji hezký rok. Helena

    PS: a pohlaď tu vaši slečnu chlupatou!

    OdpovědětVymazat
  6. Evi, každý rok přinese něco špatného a něco dobrého. Jen my máme tu tendenci pamatovat si to horší. Helenka měla dobrý nápad s připomenutím si těch pěkných chvil a ty jsi to pojala bezvadně.
    Ať se ti daří v letošním roce. Jitka

    OdpovědětVymazat
  7. Je třeba se za tím hezkým ohlížet. A ty ses ohlédla hezky.

    OdpovědětVymazat