Dobrý den, milé bloggerky a milí blogeři!
Dneska se s Vámi chci podělit o recept, který tento podzim peču stále dokola. Moje milá sestřenice nás zásobuje hruškami. Recept jsem našla na stránkách Kichennette, ale pro jistotu ho přepíšu přímo sem, aby se neztratil, až ho za rok budu hledat. Jde o recept z rodu "zamíchej v míse a nalej na plech", ty mám nejraději.
Původní rozpis byl na malý plech, skoro bych řekla plíšek (20x20 cm). U nás doma se vaří a peče ve velkém, takže na řezy pečené v normálním pekáči jsem původní suroviny zdvojnásobila.
Oloupejte hrušky, rozpulte je a odstraňte jádřince. Pekáč vyložte pečícím papírem a na něj poskládejte půlky hrušek řeznou stranou dolů.
V míse smíchejte:
20 dkg povolené Hery
15 dkg třtinového cukru
10 dkg datlového sirupu (v původním receptu je melasa, ale umím si představit i javorový či čekankový sirup) a nemáte-li sirup, přidejte cukr
28 dkg hladké mouky - míchám pšeničnou a špaldovou
1/4 litru mléka
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mletého kardamonu
2 lžičky jedlé sody
2 vejce
Zalijte hrušky a pečte na 180 stupňů asi 25 minut. Zkouším špejlí, zda nelepí.
Po vychladnutí koláč vyklopte, hruškami nahoru. Ať vám taky tak chutná!
Tak hezké listopadové dny a opatrujte se, Vaše Eva
Ten ale musí být dobrý a voňavý! Samé "zahřívací" koření a sladké hrušky...
OdpovědětVymazatEvi, děkuji za recept a přeji pohodové dny. Helena
Evi, zdravím. Hrušky mám ráda, ale tenhle recept neznám. Děkuju za inspiraci. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Evi, jupi, koláč, hrušky, samé skvělé věci. Děkuji za recept, moc ráda vyzkouším. Rychle koláče jsou v této době přímo nutnosti. Krásné dny a hodně zdravíčka.
OdpovědětVymazatBohunka
Vypadá moc lákavě)))
OdpovědětVymazat