Dobrý den, milé bloggerky a milí blogeři!
Doufám, že jste strávili krásné svátky, počasí bylo tady u nás v horách pěkné a sedět se dalo už i venku.
Já doháněla ještě předvýstavní resty, ale to si nechám do dalšího příspěvku. Dneska si tu chci uložit recept na dobrotu, která nemusí být nutně velikonoční , je bez lepku i laktózy:
4 vejce
150 ml mléka
40 g kokosového oleje
50 g čerstvého špenátu
pár kapek vanilkového extraktu
175 g ovesný vloček
1 lžička kypřícího prášku
40 g cukru
a je možno přidat jednu odměrku proteinu
na krém si dále připravte:
1 vaničku tvarohu
zhruba stejné množství řeckého jogurtu, já dala bezlaktozové marcapone
protein nebo cukru
Rozmixujte vejce, olej, špenát a vločky - jakmile máte hladkou směs, přidejte zbytek a opět mixujte. Bylo toho na malou zapékací misku. Po vychladnutí roztrhat vidličkou na mech.
Velikonoce jsou u nás tradiční. Jako každoročně jsme pekli mazance i nádivku, pojedli jsme z jednoho vejce, abychom se za rok sešli. A koukali jsme na Urbi et orbi a v pondělí smutnili z odchodu papeže.
a těšili se ze zahrady - magnolie nám letos připravila několik horkých chvilek, začínala kvést ještě v mrazech a na konci minulého týdne ji provětral obrovský vítr, ale ustála to.
![]() |
Těsně před posledními mrazy |
![]() |
Zvládla to! |
Mějte se moc a moc hezky a kdybyste nevěděli, co s víkendem, od pátku v Brně na výstavišti je BPM.
Opatrujte se, Vaše Eva už v myšlenkách v pavilonu A
Krásný velikonoční čas u vás.
OdpovědětVymazatEvi, až na ty smutné zprávy, to u vás vypadá krásně jarně a svátečně.
OdpovědětVymazatMěj krásný konec dubna. Zdraví Jitka
Krásné Velikonoce se smutným koncem...
OdpovědětVymazatLíbí se mi ta tradice, zapletené mazance si posunula ještě o level dál...
Evi, přeji krásné jerní dny, Helena
Lezarts
OdpovědětVymazatDobroty, které se mi hodí, pro naše dietáře. Díky za sdílení!
Přeji ti vydařený we. Věřím, že to v Brně nuda nebude :-)))