středa 23. dubna 2025

Povelikonočně

 Dobrý den, milé bloggerky a milí blogeři!

Doufám, že jste strávili krásné svátky, počasí bylo tady u nás v horách pěkné a sedět se dalo už i venku.

Já doháněla ještě předvýstavní resty, ale to si nechám do dalšího příspěvku. Dneska si tu chci uložit recept na dobrotu, která nemusí být nutně velikonoční , je bez lepku i laktózy:

4 vejce

150 ml mléka

40 g kokosového oleje

50 g čerstvého špenátu

pár kapek vanilkového extraktu

175 g ovesný vloček

1 lžička kypřícího prášku

40 g cukru

a je možno přidat jednu odměrku proteinu

na krém si dále připravte:

1 vaničku tvarohu

zhruba stejné množství řeckého jogurtu, já dala bezlaktozové marcapone

protein nebo cukru

Rozmixujte vejce, olej, špenát a vločky - jakmile máte hladkou směs, přidejte zbytek a opět mixujte. Bylo toho na malou zapékací misku. Po vychladnutí roztrhat vidličkou na mech.

Velikonoce jsou u nás tradiční. Jako každoročně jsme pekli mazance i nádivku, pojedli jsme z jednoho vejce, abychom se za rok sešli. A koukali jsme na Urbi et orbi a v pondělí smutnili z odchodu papeže.







a těšili se ze zahrady - magnolie nám letos připravila několik horkých chvilek, začínala kvést ještě v mrazech a na konci minulého týdne ji provětral obrovský vítr, ale ustála to.

Těsně před posledními mrazy 

Zvládla to!

Mějte se moc a moc hezky a kdybyste nevěděli, co s víkendem, od pátku v Brně na výstavišti je BPM.

Opatrujte se, Vaše Eva už v myšlenkách v pavilonu A





4 komentáře:

  1. Krásný velikonoční čas u vás.

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, až na ty smutné zprávy, to u vás vypadá krásně jarně a svátečně.
    Měj krásný konec dubna. Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné Velikonoce se smutným koncem...
    Líbí se mi ta tradice, zapletené mazance si posunula ještě o level dál...
    Evi, přeji krásné jerní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Lezarts
    Dobroty, které se mi hodí, pro naše dietáře. Díky za sdílení!
    Přeji ti vydařený we. Věřím, že to v Brně nuda nebude :-)))

    OdpovědětVymazat