pondělí 30. května 2022

Vystřihovánky

 Dobrý den milé bloggerky a milí bloggeři!

V kolotoči roční závěrky se mi nedaří najít dost času na všechno, co bych chtěla. Blog zůstává zatím na vedlejší koleji. Fotky z brněnské výstavy jsou stále jen na kartě ve foťáku. Trošku času jsem našla na šití a dneska se s vámi podělím o jiné šití, které mne docela bavilo.

Mám kamarádku Jindřišku, známe se víc než 10 let. Kdysi přišla do patchworkového chatu, jen na krátký pokec, jaký si má koupit šicí stroj, aby si ušila podšívku do uháčkovaných šatů ;-) Uvízla v diskuzi, začala šít patchwork a skončila s eshopem s látkami a v poslední době začala tisknout střihy přímo na látku. Takže jsou to takové vystřihovánky - nepotřebujete žádný papír na střihy, model přichází přímo vytištěný.

Nejdřív jsem šmikla na tričko z funkčního úpletu. Měl to být původně dárek k mužovým dubnovým narozeninám, ale tisk se maličko zdržel při výrobě a tak nakonec byl dárek se zpožděním.



K triku je tu ještě nový batoh z kočárkoviny, jak jinak s obrázkem venčeného plemene ;-) Foto bylo ve spěchu, takže se nemůže pokochat boční kapsou na zip s vloženou šňůrou na klíče...



A poslední vystřihovánkou je moje půlkolová sukně - měla jsem trochu strach, abych nebyla za selku, tak jsem sukni posadila na širší sedlo z černého úpletu - je bez zipu, jen na gumu a myslím, že si ji s různými tričky užiju a protože na konci týdne má být léto, tak bude mít asi premiéru....


Kdybyste se do takového šití chtěli pustit, všechno najdete tady. Já se chystám objednat si na mikinu, pánové dostanou další trička a na oběd si pořídím malou taštičku ;-) 

Mějte se krásně, Vaše Eva s hlavou mezi auditory a šitím


3 komentáře:

  1. To jsou věci! Pániček také triko jistě hrdě nosí 😀!
    Evi, měj hezké dny. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. 'Lezarts

    Díky za návštěvu.
    Já zde, zase našla zajímavý odkaz na “vystřihovánky”. Mám chuť se do něčeho “zašít”🙂
    A bravo za reprodukci Kubkovi Hudby👍

    OdpovědětVymazat