Hezký nedělní večer, milé bloggerky a milí bloggeři!
Je čas na hruškový koláč! bez vajec a bez cukru? tady je:
V míse smíchejte:
1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
1 čajová lžička prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky sody
špetku soli
1/2 čajové lžičky skořice
3 polévkové lžíce dobrého kakaa
V druhé nádobě smíchejte:
1/2 hrnku javorového sirupu (z části jsem ho nahradila datlovým)
1/2 hrnku vody
1/3 hrnku olivového oleje
1 čajová lžička jablečného octa
Oloupejte 2 hrušky - jednu nakrájejte na malé kousky, druhou na osminky
Do suché směsi vlijte tekutou a ručním mixérem promíchejte. Do vymazané a vysypané dortové formy dejte polovinu těsta, posypejte pokrájenými hruškami a překryjte druhou polovinou těsta. Na povrch dejte osminky hrušek. Pekla jsem na 180 stupňů s horským vzduchem asi 30 minut.
Tak ať vám chutná, oslaďte si život a opatrujte se, Vaše Eva, užívající si poslední sluníčkové dny
Koláč zajímavý a vypadá dobře a zajisté tak i chutná.
OdpovědětVymazatAle to prostíraní.... to tedy je :-)
Evi, ten koláč vypadá moc dobře!
OdpovědětVymazatDoufám, že si na něj vzpomenu, až budu řešit, co s hruškami.
Přeji pokud možno hezké dny, Helena