neděle 20. září 2020

Hruškový koláč

 Hezký nedělní večer, milé bloggerky a milí bloggeři!

Je čas na hruškový koláč! bez  vajec a  bez cukru? tady je:



V míse smíchejte:

1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky

1 čajová lžička prášku do pečiva

1/2 čajové lžičky sody

špetku soli

1/2 čajové lžičky skořice

3 polévkové lžíce dobrého kakaa


V druhé nádobě smíchejte:

1/2 hrnku javorového sirupu (z části jsem ho nahradila datlovým)

1/2 hrnku vody

1/3 hrnku olivového oleje

1 čajová lžička jablečného octa

Oloupejte 2 hrušky - jednu nakrájejte na malé kousky, druhou na osminky

Do  suché směsi vlijte tekutou a ručním mixérem  promíchejte. Do vymazané  a vysypané  dortové formy dejte polovinu těsta, posypejte pokrájenými hruškami a překryjte druhou polovinou těsta.  Na povrch dejte osminky hrušek. Pekla jsem na 180 stupňů s horským vzduchem asi 30 minut.

Tak ať vám chutná, oslaďte si život a opatrujte se, Vaše Eva, užívající si poslední sluníčkové dny





2 komentáře:

  1. Koláč zajímavý a vypadá dobře a zajisté tak i chutná.
    Ale to prostíraní.... to tedy je :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, ten koláč vypadá moc dobře!
    Doufám, že si na něj vzpomenu, až budu řešit, co s hruškami.
    Přeji pokud možno hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat