Dobrý den milé bloggerky a milí blogeři! V únoru obvykle jednou či dvakrát dělám klasické plněné kynuté koblihy. Letos okolo mne proběhl recept, který jsem potřebovala vyzkoušet a hned se o něj s vámi podělím:
Pomerančovo tvarohové skořicové uzlíky
- původní recept je z loňského Apetitu a najdete ho zde: recept
já si ho sem přepíšu, abych ho za rok nemusela hledat
Na těsto:
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
125 g cukru
pořádně promíchat v míse s kůrou, až máte oranžový cukr
plus
250 g hladké mouky
3 lžíce pomerančové šťávy - nakonec jsem tam dala všechnu z celého pomeranče
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
250 g plnotučného tvarohu - měla jsem červenou Madetu
2 vejce
Olej na smažení, krupicový cukr se skořicí na obalení
Suroviny jsem v míse smíchala za pomoci elektrických metel - nevím, jestli to bylo tím, že jsem neměla "pádlo" z originálního návodu, ale vyrobila jsem takovou drobenku. Tu jsem ještě rukama prohnětla na lince a z lehce lepivé hroudy nožem nakrájela malé kousky - asi 40 kousků. Válečky z nich jsem trochu podsypávala hladkou moukou a jsem stáčela jako lano nebo jako uzlík a smažila ve fritéze. Ještě horké obalovala v cukru se skořicí.
Tak třeba vás nalákám. Ať se vám povedou
Opatrujte se, Vaše Eva, protentokrát z kuchyně
Evi, smaženému se vyhýbám, ale vypadají skvěle!
OdpovědětVymazatPřeji hezký a klidný den, Helena
Díky za recept, vypadají skvěle. j.
OdpovědětVymazatDělávala je moje babička, když zbylo těsto a došla povidla...Ráda na ně vzpomínám...Hezké dny. Věrka
OdpovědětVymazat