sobota 12. března 2016

Ořechová bábovka

 
 
je synkovou nejoblíbenější bábovkou . A protože měl v týdnu svátek, tak  na něj doma v pátek už čekala.
250 ml mléka
20 g droždí
450 g  polohrubé mouky
3 lžíce cukru krystal
60 g másla

Z  vlahého oslazeného mléka a droždí uděláme kvásek. Zhruba po deseti minutách vlijeme kvásek do mouky, přidáme rozpuštěné máslo a zbytek cukru. Zaděláme kynuté těsto.

Zatímco těsto kyne, připravíme náplň
půl hrnku mléka
20 dkg mletých vlašských ořechů
6  lžic cukru
smícháme v  hrnci a povaříme asi 10 minut
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme plát dlouhý jako obvod formy na bábovku. Poklademe ořechovou nádivkou a zatočíme jako klasický štrúdl.
Vložíme do vymaštěné formy a necháme ještě asi 20 min. kynout. Pečeme při 180 °C asi 30 min. dozlatova.

Tak hezkou  neděli, já musím zítra  zase něco upéct, Eva

1 komentář:

  1. Já pekla dneska buchtu se švestkami.
    Tak krásnou pečící neděli :)))

    OdpovědětVymazat