Příště bych to ještě zkusila s mátou..... My jsme místo máslového krému měli koupenoju pařížskou šlehačku. Recept je ze stránek čarujeme.cz:
Ingredience
Korpus
- 220 g krupicového cukru
- 4 velké hrsti bazalkových lístků
- 100 g rozpuštěného másla
- 40 g neslazeného kakaa
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- 100 g hladké pšeničné mouky
- 125 ml horké vody
Krém
- 60 g změklého másla
- 55 g neslazeného kakaa
- 80 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 435 g moučkového cukru, prosátého
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem 20 cm dortovou formu a vyložte pečícím papírem.
- Do mixéru vložte lístky bazalky a cukr a dobře promíchujte tak, aby byly lístky bazalky najemno nakrájené.
- V míse smíchejte máslo, kakao a bazalkový cukr a dobře promíchejte, aby bylo všechno propojeno.
- Přidejte vejce po jednom, pokaždé dobře promíchejte.
- Vmíchejte sůl a prášek do pečiva, pomalu přidejte mouku a dobře promíchejte.
- Přilijte horkou vodu, promíchejte.
- Nalijte vzniklé těsto do připravené formy a pečtě 25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed korpusu nebude čistá.
- Nechte 5 minut zchladnout, poté přemístěte na rošt ke zchladnutí.
- Smíchejte máslo s kakaem pomocí ručního robota. Šlehejte, dokud nebude směs lehká a napěněná.
- Přidejte mléko, vanilku a promíchejte.
- Postupně přidávejte moučkový cukr a mixujte dohladka. Rozprostřete krém na zchlazený korpus.
- Dort můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce v pokojové teplotě až 3 dny.
Tak co, nemáte taky chuť to zkusti?
Vaše mlsná Eva
Evi, to je tedy zajímavé, bazalku jsem na sladko ještě nikdy nepoužila.
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena