středa 28. ledna 2015

Hybernia


Dobrý den, milí bloggeři a milé bloggerky!

Jarek Nohavica a jeho písničky – to byl pro mne objev uprostřed osmdesátých let. S přídechem něčeho zakazovaného jsme na koleji stále točili kazetu z koncertu a vyzpěvovaly „krabiiiička cigaret a do kafe rum“ nebo „andělé na kůru halelujááá“. Od té doby miluju jeho hry se slovy, používání krásných českých slov v (pro mne) nečekaných kontextech. Pan Básník.

Viděla jsem ho na mnoha koncertech, každý byl jedinečný, v parku v Telči, v obrovské pražské hale s filharmonií, v divadle, v kulturáku. Vždycky mne nabíjí energií. Shodou okolností dávala Čt-Art v pondělí večer jeho muzikál Těšínské nebe.
Včera jsem ještě v noci chtěla na blog honem napsat dojmy ze včerejší Hybernie, nakonec jsem po půl noci šla raději spát. Koncert byl úžasný, emoce se střídaly – smích, radost, dojetí, hudba do morku kosti, i slza mi ukápla. Dvě a půl hodiny s přispěním dvou dalších výborných muzikantů na bicí Pavel Plánka a akordeon Robert Kusmierski. Fotky nemám, jen plakát ale pro štěstí vám posílám hlavičku anděla ze schodiště uvnitř Hybernie.
A závěrečnou Kometu najdete tu a mnoho písní můžete vyslechnout na nohavica.cz a recenze oficiální se objevila tady.
Budete-li mít možnost na takový koncert jít, neváhejte.
Vaše bláznivá Markéta (vlastně Eva)
P.S. v dalším postu se k úterý v Praze ještě vrátím, nebyla jsem jen na koncertu

1 komentář:

  1. Jeho slovní hříčky jsou úžasné ....... Minulý týden měl koncert v Lucerna Music baru a prý taky neměl chybu .Eva

    OdpovědětVymazat