pondělí 30. dubna 2018

Průlet dubnem

Dobrý den, milé bloggerky i milí bloggeři! Dnes je posledního dubna, je neskutečné, jak to běží, zítra už tu máme máj! Je sice čarodějnic, ale my jsme pálili už včera, protože na dnešek je hlášený silný vítr a tak první letošní buřty, tradičně  upečené na vánočním stromečku, už jsme zvládli.... Vám, co se  dnes chyxtáte, přeji šťastný  let!



Největší radostí letošního neobvykle teplého dubna byla naše magnolie. Po strašně dlouhé době jsme si užili její květy, bez toho, abychom se báli, že  do rána omrzne


 A duben je každý rok měsícem narozeninových dortů, vždyť můj  muž i můj syn mají narozeniny jenom deset dní od sebe. A  teď se mezi ně ještě vtěsnala Tomíkova přítelkyně.
Pánové dostali piškotovou klasiku - na jedno vejce 4 dkg cukru,  4 dkg polohrubé mouky a jednu  lžíci horné vody. Našlehat žloutky s cukrem a  do  směsi zašlehat tu horkou vodu, pak přidat střídavě ušlehaný sníh z bílků a mouku, jen tak zlehka zabalit. Někdy část mouky nahradím třeba kokosem nebo ořechy.


kokosový s kávovým krémem



spodní patro ořechové, vrchní piškotové, krém  banánový a kakaový, jedlý papír s oblíbeným Ijáčkem, udělal mu radost

 

Dominika dostala Pavlovu, protože  ji má ráda. Tentokrát  jsem nedělala velká kola, ale jednorázové porcičky, které se dají dozdobovat průběžně a nezvlhnou


 

Užívejte dnešní večer i zítřejší volno, nelétejte příliš vysoko! .... a opatrujte se, Vaše Eva, užuž startující koště

2 komentáře:

  1. Evi, teď jsi rozhodně za dortovou královnu! Nádhera, ochutnala bych :o)
    Přeji krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Dortíky vypadají nádherně!! Ale ta značka s čarodějnicí mě dostala :-D. Super!Doufám, že let se povedl ;-).
    Krásný den. ZaZa

    OdpovědětVymazat