neděle 8. dubna 2018

Povelikonoční

Dobrý den, milé bloggerky a milí bloggeři! Velikonoční týden utekl jako voda, i to oficiální volno protažené ze tří dnů na čtyři se nějak smrsklo...
Všechno se to nějak sešlo dohromady a tak jsem spolu s doháněním šití výstavních kousků pro pražskou patchworkovou výstavu plánovala velikonoční oslavy i organizovala v práci roční účetní závěrku.
Velikonoce jsou za námi, výstava už pomalu taky a závěrka? Ta vypukla a budu v ní vězet po následující tři měsíce, než se dodělá.

Často čtu, že lidé nemají Velikonoce rádi. Dokud jsem je vnímala jen jako čas jarního úklidu a čas  potácivých či rozjásaných koledníků, tak jsem je neměla ráda. Snažím se vrátit k jejich kořenům. Připomínám si jednotlivé dny pašijového týdne. Dvoucédéčko Jesus Christ Superstar běželo skoro každý den (i vícekrát).

O Květné neděli jsme byli na sychrovském zámku na trzích. To už u nás patřívá k tradici. Stejně jako pečení jidášků na Škaredou středu  a špenátová polévka o Zeleném čtvrtku či půst na Velký pátek. Pekl se mazanec i mrkvový dort, nádivka (letos bez kopřiv - nenašli jsme po zahradě jedinou) i jehněčí. Obarvili jsme vejce. Užili se s návštěvami i s rodinou i s koledníky.  Pěkné to bylo.... A okna jsem nemyla, ještě je venku spousta prachu. A letos jsme neměli sladkého beránka, a taky to šlo.
pekli jsme jehněčí, naplnila jsem ho kozím sýrem a rukolou. a velikonoční nádivka tentokrát s petrželkou


Novinkou letošní Velikonoc byl plněný slaný věnec. Budeme ho jistě opakovat. Recept je tady  My jsme plnili sýrem, anglickou slaninou a baby špenátem. A vynechali česnek.


Opatrujte se, Vaše Eva ve velikonočních vzpomínkách

2 komentáře:

  1. Krásné Velikonoce jste Evi měli :)))
    Přeji hezké a poklidné jaro:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím, že jste si svátky moc hezky užili! A ten věnec vypadá hodně dobře!
    Evi, měj příjemný večer i jarní dny, Helena

    OdpovědětVymazat