neděle 30. října 2016

Dýňový víkend

Zdravím Vás, milí bloggeři a milé bloggerky! Dneska žádné překvapení, moje okolí už ví, že touto dobou ujíždíme na dýňové a halloweenské vlně. Vymýšlením oranžovo  černých, přiměřeně strašidelných (a trošičku morbidních) dekorací a pokrmů čelím dušičkovému smutku. Ani letos jsem si neodpustila nazdobit vchod




 
 
Věnec je "loňský"model z hortenzií nastříkaný akrylovou barvou ve spreji. Máme je  doplněné dýňovými lucerničkami na baterku.
K halloweenu patří také něco dobrého na stůl. Svátek sice vychází na pondělí, ale my jsme si všeho užili už o  víkendu,  hlavně proto, že jsme doma byli všichni pohromadě. Letos jsem inovovala, a tradiční čokoládový hřbitov jsem nahradila muffinky z toho samého těsta. Obvyklé náhrobky z polomáčených sušenek, do kterých  Opavia bohužel dává palmový  olej, jsem  nahradila marcipánovými kostičkami - recept na původní hřbitov je tady.



Jak vidno na  schodišti, dlabali jsme dýni. A jak jsme ji zpracovali? Měli jsme polévku se zázvorem, dýni s bylinkami jsem podusila a přidala do nádivky ke krůtě. Krůtu jsme nacpali jablky, cibulí a také kouskem skořice a dvěma hvězdičkami badyánu. Ňam.
Nově jsem vyzkoušela kynuté  těsto s  dýňí - dneska k snídani jsme měli tahle sladká sluníčka podle blogu Mine felicite
 a stejně  jako loni  je tu i dýňový  koláč podle Chez Lucie, který jsem pekla už loni.
 A  teď ještě naše naprostá novinka - tedy bez dýně - Třímlékový dort. Ve středu u kadeřnice jsem poslouchala hovor u vedlejšího křesla (já vím, že se to nedělá, ale nešlo jinak,) paní vychvalovala třímlékový dort tak, že jsem ho prostě udělat musela. Máte-li rádi sladké a vlhké zákusky, bude vám chutnat - recept je třeba tady v Apetitu.
Z nepřeberného množství nápadů na  internetu se mi zalíbili pavouci z černých oliv a tak jsem je včera ubytovala na plněných vajíčkách.

 
Takže jsem si ten letošní Halloween užila, byli jsem tu všichni pospolu a bylo mi fajn. Misky s vřesem a chryzantémami máme na hřbitově už od minulé neděle a tak tam v týdnu půjdu jen posvítit. Stýská se mi.
Tak ať ten dušičkový týden prožijete podle svého, vaše Eva (asi s keltskou duší)

2 komentáře: