Věnec je "loňský"model z hortenzií nastříkaný akrylovou barvou ve spreji. Máme je doplněné dýňovými lucerničkami na baterku.
K halloweenu patří také něco dobrého na stůl. Svátek sice vychází na pondělí, ale my jsme si všeho užili už o víkendu, hlavně proto, že jsme doma byli všichni pohromadě. Letos jsem inovovala, a tradiční čokoládový hřbitov jsem nahradila muffinky z toho samého těsta. Obvyklé náhrobky z polomáčených sušenek, do kterých Opavia bohužel dává palmový olej, jsem nahradila marcipánovými kostičkami - recept na původní hřbitov je tady.
Jak vidno na schodišti, dlabali jsme dýni. A jak jsme ji zpracovali? Měli jsme polévku se zázvorem, dýni s bylinkami jsem podusila a přidala do nádivky ke krůtě. Krůtu jsme nacpali jablky, cibulí a také kouskem skořice a dvěma hvězdičkami badyánu. Ňam.
Nově jsem vyzkoušela kynuté těsto s dýňí - dneska k snídani jsme měli tahle sladká sluníčka podle blogu Mine felicitea stejně jako loni je tu i dýňový koláč podle Chez Lucie, který jsem pekla už loni.
A teď ještě naše naprostá novinka - tedy bez dýně - Třímlékový dort. Ve středu u kadeřnice jsem poslouchala hovor u vedlejšího křesla (já vím, že se to nedělá, ale nešlo jinak,) paní vychvalovala třímlékový dort tak, že jsem ho prostě udělat musela. Máte-li rádi sladké a vlhké zákusky, bude vám chutnat - recept je třeba tady v Apetitu.
Z nepřeberného množství nápadů na internetu se mi zalíbili pavouci z černých oliv a tak jsem je včera ubytovala na plněných vajíčkách.
Tak ať ten dušičkový týden prožijete podle svého, vaše Eva (asi s keltskou duší)
Evi,ty ses teda vyřádila:-)))
OdpovědětVymazatobčas můžete něco poslat, taky bych si dala. D
OdpovědětVymazat