- 125 g másla, změklého
- 220 g krupicového cukru
- 45 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 180 g zakysané smetany
- 2 menší zralé banány, rozmačkané nahrubo
Máslo, cukr a vejce dobře vyšlehat do pěny a pak přidat další ingredience. Promíchat a péci asi hodinu na 180 stupňů. Původní recept byl s karamelovou polevou, včera jsem dala oříškovo čokoládovou, ale jde to i bez polevy. Já jsem změnila poměr bílého a třtinového cukru, a ještě jsem ho trochu ubrala. A dávám třetinu hladké ječné mouky místo pšeničné.
Tak hezkou neděli a dobrou chuť
Z kuchyně Vaše Eva
Super, děkuji za recept.
OdpovědětVymazatMartina
Evi, jedla jsem jí u kamarádky a chutnala mi.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept a zdravím, Helena
Už jsem ji kdysi taky pekla a byla chutná:-)))Momentálně odpočívám v posteli s virózou.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatTak ať je ti brzy dobře, letos jsou ty bacily zvlášť agresivní
Vymazat