neděle 30. listopadu 2014

Poslední listopadový

příspěvek a prosince je tady! Hezký první advent, milí bloggeři a bloggerky! Nevím, jak to máte vy, ale já mám před koncem kalendářního roku z nějakého utajeného důvodu vždycky kalup. Dělám si to sama, špatným plánování a velikými očekáváními. A protože sama se sebou už nějaký ten roček žiju, snažím se cíleně do programu přidávat chvilky, které mi pomáhají se odpoutat od všudypřítomného vánočního tlaku. A tím se můj kalendář plní ještě víc a víc.... Ve středu jsme byli v Hybernii na vánočním koncertu Miroslava Žbirky a bylo to úžasné.

Dneska pro vás mám nějaké to šití z posledních dvou týdnů

Tato vánoční vločka byla ušitá pro projekt organizovaný Klárkou Šebkovou. Zadání bylo: šesticípá vločka libovolnou metodou v modrošedé barevnosti, natažená na kolo z překližky o průměru 33 cm, kterou jsme dostaly. Trošku jsem se potrápila, protože jsem chtěla třpytivý střed a koupila jsme si na něj kousek lurexové stuhy. Nenapdlo mne, že se bude tak příšerně třepit a tak jsem ten střed ještě zamaskovala broušenými skleněnými kameny. Vločky budou k vidění na výstavě ve Zvoli u Prahy Pozvánka je zde a pokud to tam nestihnete, tak by se měly objevit začátkem dubna v Praze na mezinárodní výstavě patchworku.

Část minulého víkendu jsem strávila šitím těchto polštářku. Pokud se vám líbí, budou k mání tento pátek na mikulášském bazaru v Pražské křižovatce. Více tady . V pátek budu pracovně v Praze a tak se tam odpoledne rozhodně půjdu podívat, je to překrásný prostor a moc milá  užitečná akce.


A ještě jsem spíchla pár zipových taštiček, našila jsem jich už spoustu, ale stále je okolo mne dost lidí, kteří z nich mají radost, jednu dostane zítra tetička k narozeninám a dvě jsou pod stromeček.
Kromě šití a koncertu jsme zvládli ještě vánoční trhy na zámku Sychrov a dneska jsme okoukli vánoční strom na Staroměstském náměstí. Mám ještě nějaké šicí resty, takže zase mažu ke stroji.
Vaše Eva v adventním běhu

1 komentář: