pondělí 3. listopadu 2014

Beban

Jak už to bývá, začalo to nenápadně... Hezký den milé bloggerky, milí bloggeři.... Kolegyně v práci se zhruba před rokem zmínila, že na víkendové chalupě chová beránky... Tak nám na jaře také koupi jednoho zprostředkovala a přes léto ubytovala
Který je náš? to nevím, nemohla bych ho pak dát do hrnce...
 
No ,a minulý týden nám v kuchyni přistálo načtvrcené zvíře a vnitřnosti. Některé kousky jsem nikdy v kuchyni neměla a tak jsem se musela poradit s internetem, co s tím...
čtvrtky masa a v míse vnitřnosti
 a tady je to naše velké vaření zleva po směru hodinový  ručiček - jehněčí kořínek na smetaně, jehněčí krk dušený s rozmarýnem a růžovým  vínem , řecký bramborový salát a jehněčí  pečeně po řecku....
Premiérou bylo zpracování vnitřností (vůbec jsem nevěděla, že se tomu  říká kořínek), za  syrova nic moc pohled, ale chuťově výborné. Ostatní díly z bebana jsou v mrazáku, ale myslím, že do velikonoc nevydrží. Rozhodně vyzkoušíme ještě hamburgery.
A jak to máte s jehněčím vy?
Pro dnešek se loučím, Vaše mlsná Eva

Žádné komentáře:

Okomentovat