který budete tento podzim péci stále dokola, stálo v tom instagramové příspěvku od Karoliny Four. Říkala jsem si, to musím vyzkoušet. A už jsem ho pekla třikrát a chystám se vyzkoušet hruškový. Třeba ho také budete chtít vyzkoušet:
Na formu o průměru 24 cm budete potřebovat
3 velká nebo 5 malý jablíček - loupu je a krájím na tenké půlměsíčky. Asi třetinu posekám na drobno, pokapu citronem a přidám trošku citronové kůry.
3 vejce o pokojové teplotě šlehám 10 minut s 8 dkg třtinového cukru do husté pěny (nesmí se to ošidit)
pak postupně přimíchám
10 dkg rozpuštěné Hery nebo másla
kelímek jogurtu (u nás bez laktozy)
10 dkg hladké mouky
5 dkg celozrnné špaldové hladké mouky
lžíci pečícího prášku
špetku soli.
Nakonec vmíchám posekaná jablka.
Do vymazané, vysypané formy naliju těsto, pokladu jablky, posledně jsem přidala ještě plátky mandlí a peču na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč je vláčný, vydrží u nás však maximálně do druhého dne....tak nevím, jak je to s ním dál...
Originál receptu je TADY .
Dejte mi vědět, zda u vás taky chutná
Opatrujte se, Vaše Eva, tentokrát od plotny
Jablkové koláče teď u nás vedou, ráda vyzkouším i něco nového.
OdpovědětVymazatEvi, děkuji za recept a přeji pohodové dny, Helena
Evi, taky jej peču a děkuji za připomenutí. letos se na něj ještě nedostalo.
OdpovědětVymazatMěj pěkný víkend. Jitka
Mňam, jablkové koláče milujeme. Manžel zrovna dnes dojedl svou oblíbenou tvarohovou bábovku, tak budu péct koláč s jablky. Krásné dny měj Evo.
OdpovědětVymazatLezarts
OdpovědětVymazatVidím, že vláčný koláč nemá čas u vás ztuhnout😁
Páč u nás jablka milujeme, určitě vyzkouším, díky za recept!
P.S.
děkuji za milý vzpomínkový komentář na mém blogu…pamatuji si to také, jo to byla krásná doba.!
To vypadá na super recept! Vyzkouším co nejdřív. :-)
OdpovědětVymazat