pondělí 9. července 2018

Bozeňov

Dobrý den milí bloggeři a milé bloggerky! Je tu další pokračování našeho putování. Naším útočištěm se na dvě noci stal Wellness hotel Bozeňov nedaleko Zábřehu. V údolí, kde lišky dávají dobrou noc a kde není ani signál na mobilním telefonu, jsme objevili moc příjemný hotýlek s welness zázemím, dopřáli si masáž i vířívku. Kdo má rád saunu a páru, přijde si na své. U hotelu je příjemná venkovní terasa, příjemný personál a dobrý kuchař. Nedaleko je i malá přehrada a okolo je spousta možností sportovního vyžití včetně umělé stěny a lanového centra. Ne, nebojte se,  nemám nový koníček! My se jako obvykle vydali do okolí.




První den jsme se rozhodli pro hrad. Vybrali jsme Bouzov, který nás upoutal fotkami. Vlastně fotogeničnost je asi jeho hlavní devizou, jinak to tak trochu byla trefa vedle. Hrad není extra starou památkou, sloužil na přelomu 19. a 20. století Evženu Savojskému za letní sídlo a užíval ho řád německých rytířů. Ale prohlídku jsme měli exkluzivní, průvodkyni jen pro sebe.

Zámek často využívají filmaři, já si vzpomínám hlavně na pohádku o Princezně Jasněnce a létajícím ševci

Kousek pod Bouzovem leží Loštice. Vybaví se vám syrečky? Tak to jsou TY Loštice a v nich moc pěkné muzeum firmy, na náměstí mají tvarůžkovou zmrzlinu a za rohem je dokonce tvarůžková cukrárna.
 

 
 




V naší mapě výletu jsme měli označenou kavárnu Pikola v Šumperku,  takže odpolední káva bude tam... Ale protože byl čas na oběd a internetové zdroje chválí v Šumperku suši, začneme obědem. Sushi Pasáž :
a po obědě centrem města, bohužel notně rozkopaného do kavárny
sedačku ve formě hrníčku jsem viděla poprvé a moc se mi líbila
a káva dobrá, pověsti nelhaly! Stálo to za návštěvu.
A pak jsme se prošli od Pasáže hlavní šumperskou třídou a koupili si černou zmrzlinu -  horko bylo....
A zpátky přes Zábřeh do Bozeňova, měli jsme objednanou masáž a po ní vířivku...
A druhý den v plánu další výlet, tak se zatím opatrujte
Vaše Eva, ve vzpomínkách na pěkné dny, po uši v číslech a auditu




6 komentářů:

  1. Tyhle končiny vůbec neznám, takže díky za výlet. A i za tip na hotel - třeba nás tam někdy cesty zavedou a bude se hodit.

    OdpovědětVymazat
  2. To máte zážitků.Vypadá to na parádní cestovatelsko gastronomický výlet:-)
    Hotel vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Loštice jsme navštívili při našem putování v Olomouci a vezli domů zásoby syrečků :o)).
    Hezké putování Evo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, tak tam se budu muset někdy podívat.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Na Zábřežsku je krásně a moc lidí to zatím neví, takže tu není přelidněno. Pokud hledáte krásnou přírodu, historické památky (například zámek Velké Losiny je narozdíl od Bouzova opravdu starou památkou), klid, kulturu, dobrou dostupnost ... Tak přijeďte na Zábřežsko.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný hotýlek. Taky mám podobné rodinné záležitosti raději než nějaké velké resortové hotely a pětihvězdy. Člověk je tam všemu tak nějak blíže. Ale na druhou stranu rozumím lidem, kterým to vlastně moc nevyhovuje. :) Ostatně ta lidská blízkost, to je prostě něco, co já mám ráda. I proto ráda chodím na tantra masáže, kde jsme si s partnerem tak blízko, jak jen to jde. :)

    OdpovědětVymazat