sobota 30. června 2018

Kalamita

Na léto jsem se moc těšila, ale spolu s létem přišla minulý čtvrtek také razantní změna počasí. Hezký dobrý večer , milí bloggeři a bloggerky!

V první letní podvečer se zvednul pořádný vítr a přišli jsme v něm o strom. Seděli jsme na lavičce za domem a z konce zahrady jsme slyšeli ránu. Javor šel k zemi, navíc přes sousedův plot. V místě dopadu jsme v posledních dnech byli několikrát, kdyby to spadlo o 10 minut dřív, nevím, nevím, jak by to dopadlo.

Co mne však naprosto vyvedlo z míry je, ze nám ten strom přes plot ve výšce 1,5metru "někdo" naříznul. Tedy poškozeni cizího majetku, pokus o ublížení na zdraví.Moje hlava to stále nebere, co si lidi dovolí. Není to náš bezprostřední soused, mezi hranou našeho plotu a nimi je ještě kus městského a silnice. Přišli v lednu, že je z našich stromu listí, pak poslali dceru, že kvůli nám nemají signál televize a mezitím zdárně sami bez našeho vědomi shodili tři kmeny a čtvrtý nařízli. Prostě manžele T. žijí asi stále v socialismu, kde je všechno všech. Když tenkrát při stavbě jejich šumperáku vozili suť na náš pozemek, tak jsme přišli o přístup naší parcely k silnici. Tehdy tam ještě nebyl plot, ale pozemek patřil původním majitelům našeho domu. Pro mne kalamita ne přírodní, ale morální.



Opatrujte se!
Dnes velmi zklamaná Eva, která si bláhově myslela, že se dočká omluvy

2 komentáře:

  1. Evi, to je fakt neuvěřitelné. Naříznutí stromu, který pak může kdykoliv padnout je strašně bezohledné. Ještěže se nikomu nic nestalo.
    Přeji hezké léto bez nepříjemných zážitků podobného charakteru

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že toto je již na trestní oznámení, sice zřejmě na neznámého pachatele, neboť se jejich přičinění asi dá těžko prokázat, ale mohlo se stát neštěstí, to je evidentní. Myšlenky a úvahy některých lidí mne stále překvapují...
    Přeji co nejméně takových zkušeností Evo.
    Ála

    OdpovědětVymazat