pondělí 22. prosince 2014

Vánoce nadohled

 Milí bloggeři, milé bloggerky, v pátek jsem nezapomněla a vzala na vánoční trhy sebou foťák. Hrozně lilo, ale i tak jsme si je užili. Dali jsme si teplý oštěpek a bramborové placky, na svařák nedošlo, pršelo by nám do něj. Zpěváci se střídali po půlhodinách a bylo to moc pěkné. Ale vánoční koncert Spirituál Kvintetu ze čtvrtečního večera nepřetrumfli. Že ale máme krásný stromek?

V sobotu jsem upekla svou první štolu a myslím, že budu péci ještě jednu. Jitko, děkuju za recept
50 dkg polohrubé mouky
1prášek do pečiva
20 dkg cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
na špičku nože muškátu, skořice a kardamomu
20 dkg másla
2 vejce
25 dkg tvarohu
20 dkg rozinek
15 dkg strouhaných mandlí
po 5 dkg oranžátu a cintronátu (nedala jsem)
2 lžíce rumu
cukr moučka na posypání
Všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta a necháme kynout asi hodinu (vážně i s tím práškem). Pečeme v mírné troubě (dala jsem 150 stupňů) dozlatova cca 50 minut. Horkou potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme moučkovým cukrem.

Dokončila jsem trošku vánočního šití, další chňapky místo pééfek, štolu a prostírání pro nás a hvězdné ubrousky pro maminku  a  její kamarádku
zítra ještě do práce a pak už tady budou...
Mějte se hezky, Vaše pomalu Ježíška vyhlížející Eva

3 komentáře:

  1. Evi, život utíká jako splašený kůň, a my buď utíkáme na něm, nebo ho honíme... Málokdo z nás dokáže zastavit, aspoň na chvilku, a rozhlédnout se po té kráse kolem nás. Z každého tvého příspěvku takové mikrozastavení na mne dýchne, a to je moc dobře. Já se přiznávám, že se zastavuji jen pod podiem, na kterém stojí některé z mých dětí, jinak také chvátám, ale stále si říkám, že bych se měla častěji zastavit a rozhlédnout se, kam mne ten kalup donesl. Doufám, že se to brzy naučím, alespoň tak, jako mi to ukazuješ ve svém úžasném blogu ty. Krásné vánoce tobě i celé tvé rodině, a do nového roku hodně zdraví, zastavení i tvořivých chvilek. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji vám všem hezký den! Navštivte prosím naše webové stránky: https://csgame.cz/f1-cаsino/ . Pro všechny hráče jsou zde připraveny pěkné bonusy! Já jsem si svůj bonus vyžádal a mám z něj velkou radost, protože teď mohu hrát své oblíbené online slоty s ještě větší zábavou! Pospěšte si a vyzvedněte si svůj bonus, než zmizí!

    OdpovědětVymazat