Dobrý den milé bloggerky a milí bloggeři! Začala sezóna cuket a přeběhl mi po monitoru příspěvek z Delicious blog, a už jsem měla taky chuť na čokoládu. Je vlhký, měkoučký a na fotku jsem zachránila jen skrojek ;-) Asi budu péci znova.
Originál receptu najdete tady.
Já si ho sem přepíšu, protože jsem neměla úplně všechno, tak jak je v originále, tak si to hned raději zapíšu...
Na chlebíčkovou formu je v originálu potřeba:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 150 g kokosového/třtinového cukru
- 1 lžíce drcených lněných semínek
- 2 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 200 g ovesného mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 85 g řepkového oleje
- 190 g nastrouhané cukety
- 100 g hořké čokolády
doma jsme neměli lněná semínka, takže jsem přidala lžici chia
cukr jsem dala kokosový a je to docela dost sladké, třtinového určině musím příště dát méně
prášek do pečiva jsem dala celý od Vitany
místo vanilkového prášku kapku vanilkového výtažku od Dr. Oetker
ovesné mléko doma nemám - dala jsem bezlaktózové mléko z Alberta
a čokoládu jsem dala celý velký Orion na vaření (180g), který jsem nasekala v sekáčku spolu s cukrem...
Příště asi šetřivě uberu čokolády a přidám rozinky. Honí mne mlsná už teď, docela dlouho se držím bez laktózy a bez pšeničného lepku, takže každý podobný recept vítám s nadšením.
Tak ať vám také chutná
Opatrujte se, Eva, které právě začíná vytoužené nicnedělání ;-)
Lezarts
OdpovědětVymazatDíky, hodí se na bezlepkovou dietu 👍
Pozor na lepek, špaldová mouka je pšeničná. Jen je to jiný druh pšenice. Marie
VymazatLezarts
VymazatDíky za upozornění, nahradíme Pohankou👍
Určitě jsem už nějaký cuketový perník pekla, tenhle vypadá přece jen zdravěji.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept a přeji příjemný den. Helena
Hmmmm, vypadá dost dobře)))
OdpovědětVymazatDíky za recept, bude se hodit. Cuket je stále dost a dost.
OdpovědětVymazatPěknou neděli přeji. Jitka