neděle 21. října 2018

Nejen krásná pláž

Dobrý den milé bloggerky a milí bloggeři! Na nás neobvykle rychlé rozhodnutí, nákup na last minute a odlet k moři během 5 dní. Po deseti letech jsme se vrátili na Krétu.

Vybírali jsme mezi jižní Itálií, Kosem, Rhodem a Krétou. A naše přání bylo vlastně jednoduché, co nejblíž k moři...
A tak jsme strávili přenádherný týden v hotelu Bella Beach ve vesničce Arsonissos. Oželeli jsme všechny výlety, půjčení auta i památky - ostatně Knososs a Heraklion jsme si dostatečně prolezli minule. Tentokrát jsme byli za "mastňáky" a opravdu jen užívali všeho, co nabízel hotel a maximálně relaxovali. Čtečka nabitá knížkami, bar u bazénu i u pláže, neskutečný výběr středomořské kuchyně, večerní programy na terase a hlavně slunce-voda-vzduch, který voněl asi mořem....









Hotel tvoří hlavní budova a několik menších třípatrových vilek v zahradě. Měli jsme pokoj se strategickou polohu poblíž hlavní budovy, takže jsme si poslední večerní ouzo mohli dát na vlastní terase. Zahradou se dá dojít až k písečné pláži, nad kterou měl dozor plavčík. Dával opravdu bedlivý pozor, aby lidé neplavali za bojky - dobře věděl proč. Dokonce jeden den proběhl zásah jak z Pobřežní hlídky, kdy paní nebyla schopná se dostat z vody sama.


tady dole jsme bydleli



 




Hotel byl ještě v plném provozu, ale byl tam neskutečný klid. Nevím, zda to bylo klientelou, ve které převažovali Angličani a Italové, Rusů bylo málo. Děti jen malé, ale všechno bylo tak v klidu, jako v lázních. Třeba v bazénu nás nikdy nebylo víc než 6, spíš jsme v něm plavali sami. A i u moře bylo vždycky možné najít lehátka pod slunečníkem, aniž bychom si je obkládali osuškami už před snídaní. A tak jsme v programu bazén-bar-moře-lehátko-bar-atd. vydrželi v pohodě celý týden.







Dětské brouzdaliště poblíž bazénového baru je super výmysl, tatínkové hlídali brouzdající se ratolesti rádi

ouzo na trávení k Řecku prostě patří, doma mi  to nechutná

Hotelový servis byl bezvadný, pokoje čistě uklizené, koupelna v mramoru - jen ten balkánský způsob zacházení s toaletním papírem mi dává zabrat.

Hotelová kuchyň a obslužný personál, všichni byli skvělí. "Náš" číšník Antonio už vždy číhal, a usadil nás pěkně ke stolu. Velmi pozorně nosil nápoje. Byl velmi milý, ta pozornost nás těšila. Úsměv a milé chování bylo vlastní celému hotelovému ansámblu.

Domů jsme  letěli 20. září, právě zavčasu, protože pak se nad Středozemní mořem utvořila ta bouře medikán Zorba s 3-10 metrů vysokými vlnami.


Nashledanou Řecko, zas někdy příště, Στο καλό
A vy se opatrujte, Vaše Eva, (která by v Řecku byla Zoe)

6 komentářů:

  1. Evi, to je nádhera:)
    Už jsem kolikrát pomýšlela na takovou krátkou rychlou dovolenou. Můžeš mi poslat jméno hotelu? Jak daleko jste to měli na letiště ?

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, promiň.. V ptám se na věci, které jsou v příšpěvku.
    Čtu znova ... Vidim jméno hotelu i to, že jste nebyli na 5 dní, ale letěli jste za 5 dní. Ach jo... Omlouvám se :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, o tomhle hotelu jsme uvažovali, nakonec jsme zvolili jiný. Jsme ráda, že od někoho věrohodného vím, že je dobrý. Děkuji! Třeba za rok...
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, díky za tip na dovolenou, vypadá to víc než báječně !
    Přeji prima dny. Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Tak v takovém poklidu bych asi taky s hromadou knížek vydržela :-), byť my tedy většinou trávíme dovolenou v pohorách. Hotel a okolí vypadá moc pěkně

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá to moc pěkně. Mít kouzelný prsten hned bych jela. Všude krásně čisto. Jen ty vlny jsou na mě moc velké. Taky jsem se jednou nemohla dostat z moře ale bohužel plavčím nereagoval.

    OdpovědětVymazat