středa 29. března 2017

Stromy pro Přístav

Dobrý den, milé bloggerky a milí bloggeři! Další šicí příspěvek je tady a s ním můj podíl na letošní kolekci skupiny Art Quilt Harbour pro 11. pražskou patchworkovou výstavu.
Vzpomenete-li si, tak loni jsme šily evolonovou kolekci o rozměrech 90x90 cm s použitím dvou barev. Za mne šedá a zelená.  A tenkrát jsem si myslela, že těžší úkol nepřijde.... Pak jsme se v létě dohodly na tématu Stromy (původně to měl být Minimalismus, ale nějak jsme se ho lekly) a na velikosti 80x110 cm. No, natrápila jsem se a ať dělám, co dělám, pořád je tam podzim.... Použila jsem vlastnoručně obarvené látky, doplněné foliemi, batikou, korkem, plstěním a tady je máte:

zleva Počítání letokruhů - zaplstěná fáčovina a vlna, korek, tisk a vlastní batika; Javor - látky barvené ve sněhu, zbytek rezatění, kupovaná batika a šifon, tady to byla velká výzva, když jsem ušila základ šachovnice s lemem, zjistila jsem, že je malý! a tak jsem látku rozřízla a vložila do ní strom; Podzimní nálada - komerční i doma barvené látky, folie a olejový pastel. Leden - únor - březen, každý měsíc jeden a ještě jeden by se měl narodit, zatím jsem ale bez nápadu.

Quilty jsou vybaveny z rubu štítky, tzv. signovkami - mám je ráda a skoro vždycky si jejich výrobu užiju.


Od pátku do neděle budou viset v pražské hotelu Step a já budu nejspíš někde v prostoru poblíž. Přijdete se podívat?
Vaše Eva

3 komentáře:

  1. Natrápila ses, ale stálo to za to. Je to nádherné a obdivuhodné.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě se přijdu podívat, už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Stromoví se ti povedlo a po celou dobu výstavy patřilo k nejobdivovanějším kouskům v galerii.

    OdpovědětVymazat