úterý 28. března 2017

Orient

Moji milí bloggeři a bloggerky, krásný den!
Je na čase odtajnit další kousek, který míří na letošní PPM. Po velkém úspěchu kolekce 1001 noc, po roční přestávce pokračuje společný projekt Berniny a PPM, který evropské quiltařky konfrontuje s cizokrajnými látkami a vzory. Celý soubor s názvem ORIENT, který můžete poprvé vidět už tento pátek v Praze, má zajištěné evropské a asijské turné. Na projektu se účastní kromě České republiky také Německo, Slovensko, Polsko, Bulharko, Velká Británie a Kazachstán.
Když se na mne před vánočními svátky z obálky vysypaly žlutý, červený a hnědý samet, zářivé brokáty, kousek buretového hedvábí a neidentifikovatelný plizovaný třpytivý ústřižek, nevěděla jsem, jestli by to nebylo lepší vzdát. Už třikrát jsem ale takovou výzvu přijala a tak to musím dát i počtvrté. Nakonec jsem ušila v zadané velikosti 40x70 cm to nejjednodušší, co klasický patchwork má, to je srubový vzor. Porovnala jsem se s barvami, doplnila je trochu z vlastních zásob, přidala šifon, pomocí laminace přenesla klasický šenovský lustr a na schody postavila ženskou zahalenou postavu – seznamte se: Jmenuje se Šeherezáda
Jsem moc zvědavá, jaké další kousky se sejdou... Minulý týden na sociálních sítích probíhala taková řetězová akce, kdy se zveřejňovaly po sedm dní patchworkové kousky. A tak jsem se probírala staršími fotkami a přitom narazila právě na minulé středoasijské výzvy. Tak je tady taky vyrovnám:
rok 2012 a látky z Kirgistán

2013 a Uzbekistán
 
2015 - tenhle quilt se jmenuje Devátý měsíc a je z látek z Kazachstánu
Pokud byste chtěli vidět celou  kolekci z roku 2015, tak poslední štace před návratem domů je na Nadelweltu v květnu a nebo klikněte sem.
 
Mějte se krásně, Vaše výstavně a konečně jarně naladěná  Eva
 

2 komentáře:

  1. Evi, to je neskutečná krása! Ta postava je ve své tichosti tak výmluvná!
    Máš můj obrovský obdiv.
    Měj se skvěle, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný, moc se na tu kolekci těším...

    OdpovědětVymazat