neděle 8. ledna 2017

Tříkrálová oslavenkyně

Hezkou neděli, milí bloggeři a milé bloggerky! Oslavy u nás neustávají, tentokrát byla na řadě naše chlupatá dcera C´Sara Narpo Ransi. Narodila se 6. ledna a letos jí je jedenáct. Přejeme jí pevné zdraví a dlouhá léta, neumím se představit, že by tu nebyla...
Po několika letech, kdy jsme nevytáhli ani lopatu  na  sníh, letos napadlo a ta naše holka si ho moc užívá, snaží se ho co nejvíc sežrat




Oslavenkyně letos dostala domácí paštiku, udělala jsem půl dávky nesolené pro ni a druhou polovinu jsem pro nás osolila. Zatímco Sářina porcička zmizela - napadá mne to úsloví o té malině - tak my ještě máme. A myslím, že už nikdy  paštiku nekoupím, ta domácí je báječná. Jestli jste ještě nevyzkoušeli, tak tady je recept:
asi půl kila jater - měli jsme vepřová
balíček drůbežích srdíček - nejsou nutná, ale Sára je ráda
jedna cibule
tymián
dvě lžíce šlehačky, trocha másla
 
Srdíčka a játra očistit a nakrájet na malé kousky. Na trošce olivového oleje jsem  nechala zesklovatět cibulku nakrájenou na drobno, pak jsem přidala srdíčka a za chvíli játra a tymián. Dusit do měkka. Tyčový mixerem spolu se šlehačkou rozmělnit, osolit a přidat máslo. Můžete přidat třeba brusinky, nakládaný pepř, trochu koňaku, podle libosti.  Nechat ztuhnout.




někdo vaří koleno na Silvestra, u nás se o něj dělí páníček a chlupatice na Tři krále
Opatrujte se, Vaše Eva

3 komentáře:

  1. Krásná psí holka! Gratuluji ji k jejím narozeninám! :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Sára je úžasná psí dáma, líbí se mi, jak si užívá letošního sněhu, je jak náš Matýsek, ten v něm taky hrozně rád dovádí. :-) Na paštičce si musela jistě moc pošmáknout, nejen ona, ale určitě i vy, taková domácí paštika je lahůdka a ještě s brusinkami, mmmm :-)
    Přeji Sárince další krásně prožitá léta, hodně zdravíčka a spooustu pamlsků! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Recept je báječný, poznám, aj Sára, aj jej oslava:-)

    OdpovědětVymazat