Po několika letech, kdy jsme nevytáhli ani lopatu na sníh, letos napadlo a ta naše holka si ho moc užívá, snaží se ho co nejvíc sežrat
Oslavenkyně letos dostala domácí paštiku, udělala jsem půl dávky nesolené pro ni a druhou polovinu jsem pro nás osolila. Zatímco Sářina porcička zmizela - napadá mne to úsloví o té malině - tak my ještě máme. A myslím, že už nikdy paštiku nekoupím, ta domácí je báječná. Jestli jste ještě nevyzkoušeli, tak tady je recept:
asi půl kila jater - měli jsme vepřová
balíček drůbežích srdíček - nejsou nutná, ale Sára je ráda
jedna cibule
tymián
dvě lžíce šlehačky, trocha másla
Srdíčka a játra očistit a nakrájet na malé kousky. Na trošce olivového oleje jsem nechala zesklovatět cibulku nakrájenou na drobno, pak jsem přidala srdíčka a za chvíli játra a tymián. Dusit do měkka. Tyčový mixerem spolu se šlehačkou rozmělnit, osolit a přidat máslo. Můžete přidat třeba brusinky, nakládaný pepř, trochu koňaku, podle libosti. Nechat ztuhnout.
někdo vaří koleno na Silvestra, u nás se o něj dělí páníček a chlupatice na Tři krále |
Krásná psí holka! Gratuluji ji k jejím narozeninám! :-) Ivana
OdpovědětVymazatSára je úžasná psí dáma, líbí se mi, jak si užívá letošního sněhu, je jak náš Matýsek, ten v něm taky hrozně rád dovádí. :-) Na paštičce si musela jistě moc pošmáknout, nejen ona, ale určitě i vy, taková domácí paštika je lahůdka a ještě s brusinkami, mmmm :-)
OdpovědětVymazatPřeji Sárince další krásně prožitá léta, hodně zdravíčka a spooustu pamlsků! :-)
Recept je báječný, poznám, aj Sára, aj jej oslava:-)
OdpovědětVymazat