pátek 23. prosince 2016

Adventní

průlet, tak bych to asi nazvala... Dobrý večer milí bloggeři a milé bloggerky!  Jakpak se dneska máte?
Zítra už je Štědrý den a já tady zpátky probírám fotky pořízené během adventu. Tak rychle mi letos  utekl... Každoročně se snažím v sobě najít v této době klid, letos se mi ale moc nedařilo. Minulý týden už jsem dokonce nemohla ani kloudně spát a tak jsem  mezi čtvrtou a šestou ranní četla...
Tak pojďte nakouknout na ten průlet  - na fotkách tak hekticky nevypadá...
První adventní neděle - po dlouhé době jsme opravdu měli umotaný věnec, letos  jsem zvolila rezavé doplňky

a taky byly tradiční trhy na zámku Sychrov





Druhý adventní týden byl pro mne ve znamení šití - setkání s americkými quiltařkami jsem tu už zmínila. A taky jsem potřebovala ušít nějaké drobnosti:
Každý  rok se účastním "kolotočové" výměny v diskuzní skupině Patchwork na Dáma.cz. Letos jsem šila pro neznámou švadlenku - její nick, který jsem dostala emailem mi nic neříkal a v její galerii jsem našla jenom dva kousky, oba modré, tak myslím, že ji snad má ráda a že se zavděčím. Já  mám taky jeden balíček z pošty a teď je uložený v košíku s ostatními Ježíškovými balíčky (zítra to bude překvapení)

klíčenky

taštičky na cokoli

prostírání

Sobice, ta není dárek, ta je pro moje potěšení


Andělská sněhuláková girlanda zdobí okno u vchodu
 
Taky jsem se trošku pocourala zimní Prahou, na Kampě bylo tak krásně:
na Maltézké náměstí se chystali filmaři

Všimli jste si  někdy dveří u Trnkova domu?





Třetí týden utekl, ani nevím jak - oslavy osmdesátin trvaly několik dní, narozeninovou výzdobu jsem odstranila teprve včera.

i v Jablonci byly vánoční trhy,  že máme hezký stromek?
mobilem to tak nevyzní, ale pohled to byl jak z pohádky
Na čtvrtou adventní neděli byl v kostele sv. Anny gospelový koncert. Bylo nabito. Andělské hlasy amerických studentů. Nevíte proč na takovou akci chodí lidé, kteří hlučí, probíjejí se davem tam a zpět, neokřiknou své děti, které ruší? Nějak jsem  si připadala nepatřičně, přemlouvala jsem sama sebe  k toleranci, ale jde mi to ztuha...
 
 
A tenhle týden jsme byli v kině - a zase můj problém s tolerancí... Šli jsme do multikina, abychom se vyhnuli uječeným dětem, zvolili jsme promítání od čtvrt na devět - no možná by byly bývaly lepší ty děti, než dospělí, kteří přijdou po začátku, lezou přes vás s popcornem a kolou, celý film si povídají a kontrolují přes mobil sociální sítě a pak se zase přes vás  tlačí, jen co začnou závěrečné titulky..... A když se nakonec rozsvítí, tak je nastláno na podlaze až hrůza! Ale film je to miloučký a těším se až příští vánoce bude v televizi, těch hlášek pro dospělé je tam tolik, že si je ani nepamatuju!
 
Tak takhle rychle to uteklo a advent je fuč, teď tu dopaluju adventní svíce, abych  zítra mohla dát jiný svícen. Stromek tu tiše stojí a rozkládá větvičky a čeká, co mu zítra obleču. Sama ještě nevím... Chtěla jsem letos po dlouhé době modrou, ale venku je bezesněhu  a tak nějak mám potřebu  místo zlatomodrých ladit do studena.... V příštím postu už to  bude  jasné....
Moji milí čtenáři a čtenářky, chci Vám popřát krásné Vánoce plné pohody a radosti. Užijte si krásný čas ve společnosti blízkých.
Vaše Eva, už pomalu vyhlížející Ježíška

2 komentáře:

  1. Prožila jsi krásný advent ... tak ať jsou šťastné a veselé !!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, tobě i celé rodině přeji kouzelné Vánoce. Helena

    OdpovědětVymazat