úterý 26. května 2015

Whole 30

Dobrý večer milí bloggeři a milé bloggerky! Původně jsem si myslela, že budu referovat o průběhu mého ozdravného jídelního procesu průběžně, ale nějak jsem to nezvládla. Dnes je třicátý den třicetidenního období, ve kterém jsem vypustila ze svého jídelníčku spoustu věcí. A představte si, že mi vlastně skoro nechyběly.
Co je to za program? Je popsaný v knížce Jídlo  na prvním místě, kterou napsali Dallas a Melissa Harwigowi. Bylo to pro mne moc zajímavé čtení.
 
Je to 30 dní bez obilovin, cukru, průmyslově zpracovaných potravin, luštěnin, mléčných výrobků a sóji. A co  tedy zbývá na  talíř? Zelenina, ovoce, maso, ořechy (ne arašídy), vejce, olivový olej. Překvapivě to stačí. Za ty více než čtyři týdny projde tělo změnami, mne sice na začátku sklátila viróza, ale teď se cítím moc fajn. Mám víc energie, daleko lépe spím, nemám chutě a žravé nálady. A jako bonus mám o 5 kilo míň! Budu v tomto  stylu určitě pokračovat, postupně začnu zařazovat vyloučené potraviny a sledovat, co dělají s mým trávením. Zítra začnu kozím sýrem, sýr jsem asi postrádala ze všeho  nejvíc. Mnoho informací  můžete nalézt na internetu, třeba tady  nebo tady a nebo pohledejte chvíli se strejdou Googlem ;-)
A co vy? Taky zkoušíte jíst zdravěji?
Pro dnešek všechno, mějte se krásně, Vaše zdravě se stravující Eva

2 komentáře:

  1. Zhubnout bych potřebovala , ale nevím , jestli bych tohle zvládla.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nevím, jestli bych to zvládla, jím hodně ovoce i zeleniny, ale jogurt a sýry by mi fakt chyběly...
    Evi, hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat