středa 31. prosince 2014

Silvestr

není můj zrovna oblíbený den. Milí bloggeři a milé bloggerky přeju Vám všem veselý a příjemný  poslední večer roku. Já osobně nemám tenhle den moc ráda a nevím, jak se to vlastně stalo.  Jako dítě si pamatuju, že jsem se těšila na půlnoc a televizní Silvestr. Pár pozdějších Silvestrů jsem strávila s partou známých. Ale nejraději jsem asi na Silvestra doma.  Nejsem zrovna večírkový typ a mám spíš tendence uplynulý rok hodnotit, což není zrovna asi zábavné. Navíc to jakoby povinné veselí se  na nás valí ze všech sdělovacích prostředků, Menšíkovy fóry (sice zábavné, ale tisíckrát opakované), halas a venku spousta světlic.
Večer budeme trávit doma, budu  Sáru držet za packu, aby se nebála těch ran, až se okolí uklidní, tak ve tři, půjdeme spát. A jak to máte vy?
dobroty se chystaly už od rána za Sářina bedlivého dohledu, k  tomu je na  plotně na zítra zelňačka

jednohubky nivové, česnekové  a z uzených šprotů, pár chlebíčků ;-)

a bez čeho není náš Silvestr Silvestrem? Na Silvestra máme blaf! Jestli tohle slovo používáte u vás pro ne příliš povedené jídlo, tak vás to může trochu vyděsit. Ale v naší  rodině je  blaf několikero pudinků proložených piškoty, pokapanými  alkoholem, kompoty, ořechy, čokoládou. Takhle vypadá letošní třetí vrstva:
teď už  se chladí na chodbě a  podávat se večer bude se šlehačkou. Pudinky jsou čtyři - karamelový, ananasový, vanilkový  a laté, kompot jahodový, mandarinkový a broskvový.
 
Tak pěkný večer a těším se na shledání v roce 2015
Vaše Eva

5 komentářů:

  1. Milá Evi , jsem ráda , že jsem si tě zařadila mezi blogové kamarádky :-) Silvestr máme jak kdy..... Vloni v Praze na silvestrovském koncertě, letos jsem objednala silvestrovský pobyt. Byla jsem z něho nadšená, ale můj drahý mé nadšeni moc nesdíllel, tak jsem ho zase zrušila :-). A nakonec jsem asi ráda, že budeme doma a budeme se užívat navzájem ;-)))) Bude u nás gurmanský ála Italia :-))))dobrůtky se chystají .... Banketky s italskými bylinkami, malé pizzy plněné parmazánem a datlemi a brusinkami......tvoje mňamka vypadá moc dobře :-))))))tak přeji krásný domácí silvestrovský večer a nového roku hodně zdraví , elánu a inspirace. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo, u nás je blaf nepoživatelné jídlo, ale puding zní dobře! Děkuju za návštěvu ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný nový rok i Tobě :-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Také se přidávám s přáním šťastného vykročení do roku 2015 a přeji hodně tvořivých nápadů. Jiřina

    OdpovědětVymazat