sobota 13. září 2014

Šumavské trojhradí

Milé bloggerky,
půlku minulého týdne jsme strávili na Šumavě. Jednou, či dvakrát ročně, vyjedeme do nějakého kouta naší země a snažíme se prohlédnout, co je tam zajímavého. Už zjara jsme si koupili pobyt na "sleveru" do penzionu Klášterský mlýn v Rejštejně, kousek od Kašperských Hor.

Asi jsem nedávala o zeměpisu dostatečný pozor, protože mne překvapilo, že Kašperské Hory jsou  město, nikoli hory jako Jizerské  či  Lužické. Krajina mne okouzlila, kopcovitá jako u nás, ale na loukách spousta oveček, koz a krav. Je  vidět, že se  lidé o svou půdu starají. Měla jsem z toho radost.
Dneska vám ukážu tři obrovské  české hrady, které jsme  prošli.
Kašperk - nejvýše položený český hrad, založený Karlem IV. Cesta lesem od parkoviště něco přes kilometr do kopce, věže vykukovaly už zdáli:
Velhartice - hrad a renesanční  zámek. Tady na nás vykouklo i sluníčko. Oblíbené místo  pana Wericha na rybaření v podhradí.
 a nakonec hrad Rábí, o kterém jsem jen předtím věděla, že tam přišel Jan Žižka o oko. Je  to nejrozsáhlejší hradní komplex u nás.
Všechny tři hrady stály za viděnou, je úžasné, jak před tolika lety dokázali postavit tak obrovské a dodnes stojící zdi. Hodně informací,  včetně vstupného a otvírací doby, při přípravě cesty jsem našla TADY
Náš výlet nebyl jen o hradech. V mém poznámkovém bločku se postupně nakupily adresy zajímavých restaurací a kaváren a tam vás pozvu příště....

Pro dnešek se s vámi  loučím,  Vaše hrady okouzlená Eva

1 komentář:

  1. Máš stejný vkus, všechny tři hrady jsem prošla a jsou kouzelné. Pokus se budeš ještě někdy toulat po Šumavě, zajeď do vesničky Žihobce, následně do Nezamyslic a kousek odtud je ještě vesnička Dobrš. Stojí to za to!

    OdpovědětVymazat