pondělí 16. února 2015

Eskymo řezy

Dobrý večer, milí bloggeři a milé bloggerky! Minulý týden jsem dostala nový recept a tak jsem ho včera vyzkoušela. Můžu vám nabídnout?  U nás doma chutná...



KORPUS:

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kakao cca 2-3 lžíce-dle chuti

KRÉM:
500ml mléka
2x kokosový puding
125g másla
cukr moučka dle chuti
1x zakysaná smetana

čokoládová poleva

Suroviny na těsto/korpus všechny smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct na 180°C cca 20-30min.
Uvaříme hustý puding - je dobré si jej uvařit úplně jako první, aby stihnul vychladnout, necháme vychladit, mezitím vyšleháme máslo s cukrem a do toho pak zašleháme po lžíci vychlazený puding a smetanu.
Krém natřeme na vychladlý korpus pocákáme čokoládovou polevou a dáme vychladit..
 
---

Jinak přiznávám, že jsem také podlehla valentýnské mediální masáži a , přestože jsme u nás doma tenhle svátek neadoptovali, v sobotu ráno se pokusila zapéci vajíčka v párkových srdíčkách. Příště to bude chtít pánev s rovným dnem, ale alespoň jsem to vyzkoušela.
 
Přestože bylo třináctého v pátek, vybírala jsem si smůlu spíš o víkendu. Vytáhla jsem muže na kávu do nové kavárny v Liberci, ale ta je o  víkendu zavřená, chtěli jsme  pokoupit nějaké drobnosti a nic z toho neměli .. Dokonce jsem si v neděli odpoledne prošila levý prostředník ;-(  a představte si, že jedna z prvních myšlenek byla, že nemám po ruce foťák ;-). Měla jsem ve stroji novou, tenkou  jehlu a projela mimo nehet i kost, takže to dobře dopadlo. Tak snad už mám vybráno....
 
Opatrujte se, a dávejte pozor na jehly, Vaše Eva


2 komentáře: